‘Het gaat erom dat het totaalplaatje klopt.’

Over mij

Mijn naam is Karolijn Burgman en ik heb jarenlange ervaring als communicatieadviseur in de profit en non-profit sector. Daarnaast ben ik docent Communicatie bij een hogeschool in Utrecht.

Persoonlijke presentatie en lichaamstaal
Vanuit mijn vak, waarin ik vooral bezig ben met inhoud en vorm, weet ik als geen ander hoe belangrijk non-verbale communicatie (lichaamstaal) is bij het overbrengen van een boodschap. Uit interesse ben ik in 2015 daarom de opleiding tot imago coach gaan volgen.

Het totaalplaatje moet kloppen
Als imago coach heb ik de kans om mijn cliënten een ‘totaalpakket’ te bieden bij hun persoonlijke (professionele) presentatie: wat zeg ik (de inhoud), hoe zeg ik het (de vorm) en wat laat ik daarbij van mezelf zien (de buitenkant)? Dit gaat verder dan de juiste dingen zeggen en de juiste kleuren dragen. Het gaat erom dat het totaalplaatje klopt. Als imago coach kijk ik daarom ook naar aspecten zoals houding, stem en bijvoorbeeld omgangsvormen. Daarin zit mijn meerwaarde.

Het geeft mij veel voldoening om mensen in hun kracht te zetten. Dat doe ik met veel enthousiasme, door goed te luisteren en echt verbinding te maken met de ander.