jij-op-je-best-foto-Jose

Over mij

Ik ben José, ik ben van in het moment.

Wat heb ik te bieden

Mijn kracht ligt in het reageren op een ander en daarin geven wat ik te bieden heb. Wat ik daarvoor nodig heb is dat de ander ervoor kiest om door mij op het eigen bewustzijn te worden uitgedaagd en te worden gewezen op gedachtenkronkels, aannames, zelf bedachte grenzen. Ik ondersteun mensen bij hun persoonlijke groei, door bewustwording te brengen.

Geen reguliere therapie

Op mijn 14de stond ik voor het eerst op een yoga-mat. Mijn moeder had mij daar in al haar wijsheid naartoe gestuurd omdat ik zo ontzettend veel rugklachten had en daar stond ik dan, als guppy tussen de vijftig plussers. Maar waar geen reguliere therapie hielp, hielp yoga mij wel. Niet alleen op lichamelijk vlak, maar vooral ook op het vlak van bewustwording. Wat voel ik? En wat doe ik daar vervolgens mee? Toen al was mijn eerste gedachte: dit moeten meer mensen ervaren! En zo begon ik aan mijn eerste opleiding op het pad naar bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Ik werd Hatha Yoga docent en behaalde dit diploma op mijn drieëntwintigste. Naast een ‘reguliere’ loopbaan en een gezin, heb ik mij in de jaren daarna op verschillende fronten blijvend ontwikkeld. Er was en is namelijk iedere keer iets wat mijn interesse wekt en waar ik mij in wil verdiepen.

Zo begon ik op mijn 16de met de MTS Bouwkunde omdat het in het praktijklokaal zo lekker rook. Vervolgens volgde ik opleidingen voor: docent Hatha (zwangerschaps) yoga, wijsbegeerte, chakra-psychologie, ademhalingstechnieken, Ayurvedische massage, docent Nederlands, Remedial Teacher, Master of Management in Eduction, Sales and Account Leadership, Psychologie voor Managers, Professioneel Coach, Professioneel Innovatief Trainer, Creatief Denk Trainer, Enneagram, Register Mediator, Systemisch Werk, The School of the Work (Byron Katie), Coach voor de Vrije Stem, Geweldloze Communicatie (Marshall Rosenberg), karakterstructuren en Register Stress-Interventie Expert.

Anderen begeleiden

Hoewel er zeker in het begin van mijn ontwikkeling een vrij duidelijke splitsing was tussen de scholing die ik volgde voor mijn baan en dat wat ik voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling deed, werd ik mij er steeds meer van bewust dat dit nooit gescheiden paden waren. Alles wat ik leerde, kwam mij privé en in mijn werk ten goede en verrijkte mijn leven. Ik raakte er ook steeds meer van overtuigd dat ik anderen wilde laten meedelen in de rijkdom van het ontwikkelen van je bewustzijn en dat dat helpt om je leven lichter te maken. Op alle fronten.

De afgelopen 15 jaar heb ik als algemeen directeur en bestuurder (CEO) gewerkt. Eerst in het onderwijs en daarna in het bedrijfsleven bij een onderneming in de informatietechnologie. Mijn persoonlijke ontwikkeling ging hand in hand met mijn werk. Hoe beter ik mijzelf leerde kennen, hoe beter ik mijn mensen leerde kennen en hen kon begeleiden in het beste uit henzelf halen en daarmee het beste uit de organisatie. Zo leerde ik dat leidinggeven geen rol is, maar een vak. Een vak dat vraagt om continue aandacht voor de eigen ontwikkeling. In onze maatschappij hebben we het over leiderschap en denken dan aan het leiding geven aan anderen. Ik ben van mening dat je maar aan één iemand leiding kan geven en dat is aan jezelf. Anderen kun je begeleiden.

jij-op-je-best-foto-Jose

Mijn 3 pijlers

Juist daarom bouw ik mijn trainingen en persoonlijke begeleiding op langs 3 pijlers:

Leiderschap: daarbij gaat het over Zelf-leiderschap. Echt zicht krijgen op jezelf, met alles erop en eraan. Dat vraagt om nieuwsgierigheid, moed en doorzettingsvermogen om jezelf in al je kracht en zwakte te durven zien en laten zien.

Ge-leiderschap: wij mensen hebben ons lichaam gekregen om signalen op te vangen en onze stem om deze signalen door te geven. Lichaam, geest en stem zijn de weg om echt aanwezig te kunnen zijn, in contact met jezelf en van daaruit met de ander.

Be-ge-leiderschap: vanuit de kennis over jezelf en de verbinding met jouw lichaam en stem ga je in contact met de ander. Je hoort en ziet de ander beter als jouw eigen ruis eruit is. Daardoor kan je iedereen de ruimte en het vertrouwen geven om zelf te bewegen.

Wil je een persoonlijke intake?

contact

Meedoen aan een training?

agenda