jij-op-je-best-ruimte 07

Jouw vrije stem

‘Daar heb ik geen woorden voor.’ 

Met jouw stem kun je alles

Ooit over nagedacht dat je hebt geleerd om woorden te gebruiken om jouw gevoelens te uiten. Woorden die ooit bedacht zijn en daarmee beperkt en vaak ontoereikend. We kennen niet voor niets de uitspraak ‘Daar heb ik geen woorden voor.’. In deze training leer je om dat wat in jou leeft alle ruimte te geven. Niet met woorden, maar in klank. Met jouw stem kun je alles wat op dit moment in jou en je lichaam aanwezig is, zingen. 

Als jij iets zegt, dan is het fijn als je wordt gehoord. Door contact te maken met jouw lichaam en in jouw eigen kern te blijven als je spreekt, word je niet alleen gehoord, maar ook gezien voor wie jij bent. 

Jouw eigen authentieke kern

Moet ik dan goed kunnen zingen, is de veel gestelde vraag? Het antwoord is simpel: je kunt al zingen. Het is een misverstand dat je vals zou kunnen zingen. Zingen is natuurlijker dan spreken en je hoeft geen aparte vaardigheden te hebben om te kunnen zingen. Je hoeft ook niet je best te doen om zo mooi mogelijk te zingen. Jij zingt jouw eigen lied en niemand kan dat beter zingen dan jij. Soms zal jouw klank naar buiten komen als grauwen, grommen of kreunen. Soms klink je misschien wel als een engeltje. Beide is de klank van wat op dat moment in jouw lichaam aanwezig is, want jouw leven kent onder andere vreugde, succes, kracht, maar ook pijn, schaamte en angst. Wat je ook meemaakt, het hoort bij jou. Door dat wat in jou aanwezig is naar buiten te brengen voel je je vrijer, ervaar je meer ruimte en word je je bewuster van jezelf. Dit gaat jou helpen in gesprekken met anderen, maar ook op het moment dat je een presentatie moet houden, in een vergadering je mening geeft of als je een verhaal aan je collega’s of vrienden vertelt. Je leert spreken vanuit jouw eigen authentieke kern, zonder jezelf te overschreeuwen of kleiner te maken dan je bent. Deze manier van spreken zal bij de ander binnenkomen.

Wil je een persoonlijke intake?

contact

Meedoen aan een training?

agenda