jij-op-je-best-ruimte 05

Coaching

Ik geef je de handvatten, maar je moet het zelf doen.

Voor iedere gedachte en elk gevoel

Soms draai je rond in hetzelfde cirkeltje en jouw omgeving draait vrolijk of minder vrolijk met je mee. 

– Denk je wel eens: waarom overkomt míj dit nou weer?
– Heb je regelmatig last van een vol tollend hoofd, hoofdpijn of moeite om je te concentreren?
– Zie je tegen dingen op, heb je last van uitstelgedrag of komt er weinig uit je handen?
– Twijfel je vaak aan jezelf of ben je bang dat je niet goed genoeg bent of er niet bij hoort?
– Loop je steeds tegen jezelf aan en komen er iedere keer dezelfde situaties of thema’s op je pad?

Een spiegel

Op zo’n moment kan het helpen als iemand je een spiegel voorhoudt om jezelf te kunnen zien in verschillende situaties, zowel thuis als op je werk.

Aangetoond is dat de cellen in ons lichaam ontvankelijk zijn voor iedere gedachte en elk gevoel dat door ons heen gaat. Daarom besteed ik in mijn coaching veel aandacht aan het jou bewust maken van jouw (malende) gedachten, waarmee je heel veel van jouzelf en je omgeving vindt. 

Ook maak ik je bewust van de signalen die jouw lichaam je geeft in de vorm van gevoelens en emoties in het moment. 

Al jouw gedachtes, gevoelens en emoties bepalen het beeld dat jij van jezelf en de wereld hebt. En als je je hiervan bewust bent, dan kun je ook bewust kiezen hoe je ermee omgaat en daar verantwoordelijkheid voor nemen. Daarmee kun jij jouw wereld veranderen. ‘Wil ik dit? Wil ik hiermee doorgaan? Of maak ik een andere keuze?’ Gewoon, omdat je voelt dat je iets anders nodig hebt.

In balans

Mijn doel is dat jij jezelf leert kennen en ervaren als heel mens, zowel mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. Noem het: holistisch. Samen kijken we naar de dingen waar jij tegenaan loopt. Ik help je om te zien wat jij op dit moment niet kunt zien en ik daag je uit op jouw bewustzijn en geef je zicht op en inzicht in jouw gedachtekronkels, aannames en zelf bedachte grenzen. Ik richt me dus zowel op denken als doen, hoofd en hart, analytisch en intuïtief. Jij als heel mens, waarbij buiten en binnen in balans zijn en een geheel vormen.

Vergis je niet! Het vraagt om grote nieuwsgierigheid, moed en doorzettingsvermogen om jezelf in al je kracht en zwakte te durven zien en laten zien. Ik geef je de handvatten, maar je moet het zelf doen. Jouw inzet is dus van groot belang. Als jij écht zicht wil krijgen op jezelf, met alles erop en eraan en je wil volledige verantwoordelijkheid nemen voor dat wat je dan tegenkomt, dan help ik jou graag!

Omdat jij jij bent, neem je jezelf overal mee naartoe. Bij mijn begeleiding gaat het dus over jóu. Of je nu werkgever, werknemer, leidinggevende, begeleider, docent, zorgverlener, ouder, student (en vul de rij maar aan) bent, ik richt mij op jóu. Je kunt bij mij terecht met jouw vragen op het gebeid van bewustwording op en bewustwording van jouw zijn: thuis en op jouw werk. 

Hoe meer verbinding je met jezelf hebt, hoe groter jouw verbinding met de wereld om jou heen is.

Je krijgt bewustzijn op wie jij werkelijk bent, wat je nodig hebt, wat bij jou hoort: Jij op je Best.

Wie ben ik voor jou

Als je mensen wil begeleiden, dan is bewustzijn van jezelf, jezelf goed kennen, van basaal belang. Pas als je jezelf bewust bent van wie je bent, wat je voelt en waarom je op een bepaalde manier reageert, kun je ook de ander gaan zien. Dan pas weet je: dit is van mij en dat is van de ander. Dan pas ben je in staat om zelf je pad te lopen, maar ook anderen te begeleiden in het lopen van hun pad. Dat heb ik geleerd om te doen, na flink wat opleidingen, jarenlange ervaring als trainer coach in deze wijze van kijken en handelen, en ruime ervaring als directeur en bestuurder in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Ik ben eerlijk en draai er niet omheen, met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en humor begeleid mensen – individueel of in teams – in hun ontwikkeling. Dit doe ik door bewustwording van lichaam, geest en ziel, en van daaruit kom je tot persoonlijke ontwikkeling. Het mooie van ervaring is dat je niet merkt dat je het opdoet. Maar op een zeker moment kijk je terug op alles wat je hebt meegemaakt en gedaan – thuis, in je relatie, met je kinderen, met vrienden, op je werk met collega’s. Dat bracht mij tot de conclusie: ‘Ik heb iets te delen en daar maak ik graag werk van!’.

De beste manier om te onderzoeken of ik iets voor jou kan betekenen is een kennismakingsgesprek. Zo ervaar je wie ik ben.

Omgaan met Stress
Verlies & Rouw

Wil je een persoonlijke intake?

contact

Meedoen aan een training?

agenda